Monday, April 30, 2012

nak kurus?....meh baca meh... :D

mungkin ada yang dah pernah dengar tentang produk slimdiet2 dari new image
produk pelangsingan badan yang terbukti berkesan!

Kebaikan susu slimdiet2 :
Memegang Rekod Dunia dengan penurunan berat badan 64kg dalam masa 1 bulan
Melangsingkan badan secara sihat & semulajadi dengan program yang ringkas & mudah
Sihat dengan zat-zat pemakanan yang seimbang
Kadar penurunan berat yang seimbang & sekata, tiada masalah kulit kendur & berkedut
Masalah kesihatan yang dialami bertambah baik tanpa disedari

ada beberapa orang sahabat saya telah berjaya menurunkan berat badan sehingga 10kg sebulan!!
mula2 memang tak percaya hingga saya jumpa dan saksikan sendiri dengan mata saya yang sepet ni
salah seorangnya ialah kawan satu sekolah menengah dulu...


berat asal 93kg! tapi dalam masa 3 bulan dah berjaya turunkan 30kg!...berat terkini beliau ialah 63kg
saya sendiri terkejut tengok perubahan dia yang makin slim macam anak dara!

seorang lagi testimoni yang berjaya ialah cik puan ermayum kita...

serious! dah kurus dia sekarang...slim dah tak macam dulu...
kawan2 boleh refer to her blog ye

seorang lagi ialah guru tadika Qayyum, buah hati pengarang jantung cik puan ermayum kita...

pencapaian cikgu sandra sangat mengkagumkan!
bila berjumpa dan bertentang mata dengan beliau, saya tak percaya kalau dulunya cikgu sandra ni gemuk!
sebab sekarang cikgu sandra jauh lebih kurus...LEBIH KURUS dari saya yang tak berapa gemuk nih!
slim sangat, macam anak dara walaupun sudah beranak dua...

pada kawan-kawan yang nak mencuba, jangan malu2 ye...
email me :  hyhaida@gmail.com atau tinggalkan komen di entry ini
mari kita kurus dan sihat bersama-sama
: D



Thursday, April 26, 2012

alam maya...

ombak rindu vs awan nano @ Tanah Lot, Bali
serious takut nengok ombak tinggi tu menghempas pantai
tetiba teringat tsunami huhu

instead of cewek seksi, ramai gak cowok seksi aummmm
ape la Jon ni, saje je tak mau amek pic mamat ni dari depan
*kalau tak, boleh tgk 6 pack dia*
ngeeee...
: p

sunset @ Kuta beach



Wednesday, April 25, 2012

happy birthday to me...lalalala :D


From Bali with love
celebrating my 36th birthday

icing of the cake!!!
super delicious
still can't believed it
 i did that on my birthday...
super macho
*Mr Jon duduk menengok saje-gayat katanyer*
hehehe


Sunday, April 15, 2012

huru hara haru biru

ketidaknormalan berlaku sejak kebelakangan ni
rasa nak menyendiri jek duduk dalam bilik gelap sorang-sorang
kalau ketawa, macam tak ikhlas...macam dipaksa, macam pura-pura
kalau bercakap, merapu meraban ntah ape-ape
hingga tanpa sedar, ada hati-hati yang telah terluka
walaupun perbuatan perkataan tanpa niat tanpa sengaja
:(

STRESS...
banyak benda tak berapa betul berlaku semenjak dua menjak nih
dengan kerja yang tak akan habis
kerja yang tak sudah-sudah
sampai kalau cuti duduk rumah pun rasa macam tak cuti, tak aman!


BINGUNG dengan penyakit lama yang datang menyerang semula
lebih sakit lebih menyengat dari dulu...
sakitnya hanya Allah yang tahu :(
sampai terfikir, lepas ni ape pulak yang datang
ape lagi yang Allah nak duga
ujian ape pulak yang diberi
sampai kadangkala terhanyut dengan bisikan syaitan
kenapa Allah tak ambil saja nyawaku? biar tamat semuanya...
nauzubillah...astagfirullahalazim...

Allahuakbar!!!
kesian orang-orang disekeliling saya
kesian kat kawan-kawan rapat saya yang mungkin telah saya sakiti
kesian kat suami saya yang terabai layanan
kesian kat mertua yang telah hilang kawan untuk bersembang
kesian kat ibu ayah saya yang lama tak dihubungi dan diziarahi



moga Allah beri kekuatan untuk teruskan hidup
moga Allah hilangkan ketakutan yang bersarang dalam hati
moga Allah beri keyakinan untuk terus berusaha...
moga Allah beri hidayah untuk terus istiqamah menjadi muslimah soleha..

minggu ini saya ambil keputusan untuk bercuti dalam tempoh yang agak panjang
untuk tenangkan fikiran
untuk cuba kembali berfikiran positif
kembali redha pada qada dan qadar yang ditentukan Allah

moga Allah bersama-sama saya
moga saya jadi lebih baik dari semalam
moga ada sinar dihujung jalan...

ikhlas dari,
sayayangpenat

*keputusan drastik minggu ini : nak bertukar ke jabatan lain*






Tuesday, January 31, 2012

yehaaa!!

percubaan untuk menjadi koboi sempena parti pakaian beragam peringkat negeri selangor
lol
: p


Monday, January 30, 2012

resdung saya dah berkurang!!! alhamdulilah...

syukur sangat2...
alhamdulilah...
sebelum ni, tahap penyakit resdung saya memang agak kronik!
bersin dah tak kira siang malam pagi petang lagik :(
tu belum masuk gatal2 hidung, mata, tekak & telinga...huhu
pendek kata, memang azab!!!

sampai saya dah tak tau nak makan ubat aper lagi dah...
sebut je semua nama ubat/pil selsema...clarinase, clarityne, rhinocort, ezede, piriton etc
semua dah try...tapi hasilnyer YANG ADO!!!
takut gak nak telan segala jenis pil nih...takut rosak buah pinggang! huhu

sehinggalah satu hari, dibukakan pintu hati untuk cuba minum susu Alphalipid

baru 3x minum, saya dah dapat rasa perbezaannyer.
kalau dulu, asal subuh ambik wuduk je mesti gatal hidung terus bersin
sekarang TIDAK lagik...alhamdulilah...memang dah berkurang gatal2 hidung nih...
susu nih banyak khasiatnyer selain boleh menyembuhkan resdung...
darah tinggi, kencing manis, kanser, migraine, gout etc...
sebab dia dari kolustrum lembu, sangat asli dan tanpa bahan kimia yang membahayakan

mudah2an saya sembuh dari penyakit resdung nih!!!
meluat biler pepagi nak pi keje dok sok sek sok sek gatal2 hidung
nak buat kerja pun susah! huhuhu...

kalau ada sesiapa nak try susu nih, sila la yer...
boleh email kat saya beautifulabrahyn@yahoo.com :D


Saturday, January 28, 2012

bajus...

entry pertama di tahun baru :D
sungguh kejam pada diri sendiri sebab malas sangat nak menulis :(
last year sangat busy...outstation sana sini sampai tak sempat langsung nak ngadap blog
tahun ni saya berazam, nak kurangkan outstation - nak teruskan usaha untuk conceive :D


oh ye, adik bongsu lelaki saya dah selamat kawen Dec 2011
sangat puas hati with all the preparations :D
from pelamin, hiasan dewan sampai ke bajus family...


concept : modern classic in baby blue
lelaki pakai baju melayu Johor, me and adik pompuan pakai dress :)
suka dengan dress ku itew!!
chiffon silk in royal blue...design inspired from Jane Austin katanyer :p
tailoring? nyonya Kota Kemuning yang buat...but the result is sooooo gorgeous!!!
sangat puas hati...setaraf dengan famous designer la kot, yet with cheaper price :D
sesekali nak melaram kan hehehe...
lepas ni tak yah susah payah pikir takde bajus nak pi dinner or wedding glamour2 kat hotel :D


dapat idea buat dress ni sebab adik pompuan saya tu pregnant...
ibu pulak nak anak2 pakai baju sama sepesen...huhu
maka, timbul la idea nak buat dress nih...sebab takkan ler dia nak pakai kurung lak
sesi mencari tailor berlangsung dengan gigih...mak aiiii...harga yang diquoted memang mahal ler
ngalahkan harga artis nak jalan kat karpet merah!

hishhhhhhhhhh idok ler teman nak berhabis sampai begitu kekdah nyer...
tetiba teringat sorang kawan blogger n.i (ex- pengacara Nona & pemenang gadis Jelita)
sidia yang lawa cantik manis nih pernah suggest kan tailor nyonya nih...
hasil recommendation beliau, kami dua beradik pun pergi ler rumah nyonya tuh...

saya tempah 2 helai dress dan hasilnyer memang superb!!!
sangat berbaloi dan sesuai dengan harga upahnyer :D
pakai pun selesa, cantik terletak...

errr...sorry, kualiti gambo kurang memuaskan sebab saya tak reti nak edit cantik2! *malu, tutup muka*
yang purple nih, pakai masa Annual Dinner sebelum majlis adik berlangsung
kain = less shining satin yang berat...beli masa pi Bandung 2 tahun lepas
kain untuk ribbon dark purple tu, nyonya tu kasi free sebab tu kain lebihan customer dia hehehe
pastu nak tambah so-called-glam-ler kunun, saya pasang brooch besor kat pinggang tu :D
design semua nyonya tu yang suggest, saya ngikut jek...hehehe

pendek kata, memang meriah ler hujung tahun lepas :)
semua berjalan lancar, alhamdulilah...
mudah2an diberikan lebihan rezeki lagi untuk tahun ini...

bye...have a good weekend
:D